2020-10-09 12:29:09• hírek • Fizetett tartalom

Új koronavírusteszt a Korall Klinika laboratóriumában

Különböző típusú koronavírus-tesztek készíttethetők a Korall Klinikán
Különböző típusú koronavírus-tesztek készíttethetők a Korall Klinikán

Szatmár megye egyik legkedveltebb és legismertebb egészségügyi intézménye, a Korall Klinika már többfajta koronavírusteszt elvégzésére kínál lehetőséget mindazok számára, akik szeretnék kideríteni elkapták e SARS-Cov-2 koronavírust, netán már túl is estek a betegségen.

Bizonyára sokan eljátszottak már a gondolattal, hogy lehetséges, hogy úgy estek át a COVID–19-ként emlegetett koronavíruson, hogy nem is tudtak róla. Hetekkel, hónapokkal ezelőtt, talán egy sima felsőlégúti megbetegedésként könyvelték el a dolgot, de könnyen lehet, hogy a vírus egy enyhébb lefolyású formáját vészelték át. Hogy valóban így volt-e vagy sem, könnyen kideríthetik, egy egyszerű vérteszt segítségével a Korall Klinikán. A kérésre elérhető, az antitestek meglétét, vagy éppen hiányát kimutató teszt a páciens vérének vizsgálatával történik, egy performáns gép segítségével. A teszt a páciens fertőzésre adott immunválaszáról ad képet, de egyúttal segíthet a tünetmentes fertőzöttek, illetve a fertőzésen már átesett, immunitást szerzett személyek felderítésében is.

De ez nem minden! Az elmúlt hetek során a Korall Klinika szakemberei egy újfajta, rendkívül gyors, és igen hatékony tesztelési módszer hatékonyságát vizsgálták. A fél óra alatt eredményt hozó antigén meghatározás pontossága megközelíti a PCR-teszteké.

Az antigén meghatározás a PCR-tesztekhez hasonlóan torokból és orrból vett váladékminta révén történik, és képes kimutatni az aktuális megbetegedést. A Korall Klinika szakemberei hetek óta tesztelik ezt az új típusú tesztelési módszert, összevetve a hatóságok által elfogadott PCR-tesztek hatékonyságával. Az összehasonlítás során kiderült, hogy az antigén meghatározás majdnem ugyanakkora, egészen pontosan 98%-ban megegyező eredményt produkált a PCR tesztekhez képest.

Sőt, nagy előnye, hogy a PCR-tesztekkel ellentétben, az antigén meghatározás eredményét nem kötelessége az egészségügyi intézménynek közölni a hatóságokkal, így a tünetmentes, de teszt-pozitív személyeket nem utalják be kötelező módon a kórházba, hanem ehelyett lehetőségük van önként házi elkülönítésbe vonulni.

A Korall Klinika munkatársai továbbá arról is tájékoztattak, hogy az egészségügyi intézményhez tartozó Károlyi út 22. szám alatt működő laboratórium még rendelkezik az egészségbiztosító által támogatott kerettel, így még van lehetőség ingyenes vizsgálatok elvégzésére.

Az érdeklődőket a szakorvos vagy családorvos által kiállított küldőpapírral várják, a következő telefonszámokon való időpont-egyeztetést követően: 0261-863-865 vagy 0747-262-713.

A laboratóriumot a Lidl parkolóval szemben találják meg az érdeklődők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: